Weekendje Gent

Weekendje Gent

Een weekendje Gent

Echt een juweeltje in de regio Vlaanderen

Gent is een kleine stad in het Vlaamse gewest van België. De stad begon als een nederzetting aan de samenvloeiing van de rivieren Schelde en Leie en in de late Middeleeuwen werd het een van de grootste en rijkste steden van Noord-Europa. Tegenwoordig is het een compact maar zeer levendige stad, gewoon perfect voor een weekendje weg. Lees daarom hier alles over een weekendje Gent.

Toeristische sprookjesstad

Ondanks dat het een kleine stad is, zijn er een heleboel dingen te zien en te doen. Gent is een niet-toeristische sprookjesstad met een prachtig kasteel, prachtige grachten, kathedralen, torenhoge spitsen en prachtige Nederlandse architectuur. Gent zou perfect zijn voor een huwelijksreis of een romantisch uitje want het is een prachtig pittoreske en relaxte stad. U kunt Gent heel gemakkelijk in een weekend bezoeken.

Gent is vandaag de dag een belangrijk cultureel en economisch centrum, maar, ook een toevluchtsoord voor het onderwijs, met een grote universiteit en een drukke haven. In Gent is het winkelen, chocolade en gastronomie, het heeft alles in zich om te bezoeken.

Gent is een zeer unieke vondst op de kaart voor elke avonturier. Veel gotische architectuur domineert de skyline, en sommige van de gebouwen langs de grachten zijn letterlijk eeuwen oud. De mix van kanalen, kathedralen, kastelen en andere gebouwen bieden een unieke ervaring die nergens anders is te vinden in Europa.

Wat is er te doen?

U kunt het centrum van Gent verkennen op verschillende manieren;  wandelen, fietsen of in een mooie boot. Gent beschikt over veel bezienswaardigheden die dicht bij elkaar liggen. Gents belangrijkste toeristische attracties zijn het middeleeuwse kasteel ( “Gravesteen”) en de Sint-Baafs kathedraal. Daarnaast heeft Gent veel historische gebouwen om ze allemaal in detail te beschrijven. De meest interessante zijn het Stadhuis, de 14e eeuw Belfort (klokkentoren), de gildehuizen langs de Graslei en de Korenlei dijken en de neo – klassieke aula van de universiteit.

Waar overnachten in Gent?

Voor een kleine stad als Gent, is de keuze uit overnachtingsplekken verrassend groot. U kunt kiezen voor een overnachtingen in een hotel, pension, B & B, hostels en campings. Er zijn zelfs zeer goedkope kamers beschikbaar binnen de Gentse hogescholen tijdens de zomermaanden, vanaf het midden van juli tot het einde van september.

Hotels

Als u liever het comfort van een hotel prefereert bij een weekendje Gent, dan is er veel om uit te kiezen. U heeft de keuze uit goedkope hotels, middenklasse hotels en luxe hotels. Er zijn boetiek hotels, hotels in historische gebouwen, of kleine luxe hotels. Gent kent helaas geen 5 sterren hotel, maar er zijn genoeg 4 sterren hotels te vinden. De meeste hotels zijn te vinden in hartje Gent, op loopafstand van de bezienswaardigheden en restaurants en barretjes. Hotelketens zijn er ook te vinden. En er zijn talrijke hotels in gerestaureerde panden of kloosters te vinden.

Of u een weekendje Antwerpen budget proof wilt houden of flink wilt uitpakken, het kan allemaal in Gent. U kunt het er namelijk zo duur maken als u zelf wilt, maar het kan ook een goedkope én onvergetelijke tijd worden!

Boek nu een leuk hotel en geniet alvast van de voorpret voor een onvergetelijk weekend in Gent. Enjoy!

 

 

 

Op de hoogte blijven van de beste Gent aanbiedingen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief: